array(3) {
  ["design"]=>
  string(7) "design2"
  ["link"]=>
  string(2) "97"
  ["back_text"]=>
  string(40) "ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ"
}

Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) είναι μια διεθνής ένωση γαλλόφωνων πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, με περισσότερα από 1000 μέλη σε 119 χώρες. Είναι το μεγαλύτερο διεθνές ερευνητικό δίκτυο και υποστηρίζει, εδώ και εξήντα χρόνια, τη γαλλόφωνη επιστήμη, με σεβασμό στην πολιτιστική και γλωσσική ποικιλομορφία και απώτερο στόχο την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των κοινωνιών με όρους καινοτομίας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, σχεδιάζει και υλοποιεί διαρθρωτικά έργα που προάγουν την αλληλεγγύη και τις γόνιμες ανταλλαγές μεταξύ των μελών της.

Ο εθνικός πόλος της (AUF), με έδρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και η ομάδα συντονισμού του έχει ως προτεραιότητά του τη συγκρότηση μιας δυναμικής, ελληνικής γαλλόφωνης ερευνητικής κοινότητας, η οποία θα συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων της AUF, επωφελούμενη πολλαπλά από τις δράσεις της. Ένα πρώτο βήμα για τη συγκρότηση της κοινότητας αυτής  αποτελεί η χαρτογράφηση του γαλλόφωνου επιστημονικού χώρου στην Ελλάδα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, καλούμε όσους και όσες γαλλόφωνους-ες πανεπιστημιακούς και ερευνητές το επιθυμούν να συμπληρώσουν το ακόλουθο ερωτηματολόγιο, ώστε να μπορέσουμε να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε για την προαγωγή της γαλλόφωνης επιστήμης.

Σύνδεσμος φόρμας : 
https://forms.gle/aSRAcXzsq9EhyJkb7

Για τον εθνικό πόλο AUF Gr
Καθηγήτρια Τιτίκα Δημητρούλια
Email : aufgr@frl.auth.gr