array(3) {
 ["design"]=>
 string(7) "design2"
 ["link"]=>
 string(2) "97"
 ["back_text"]=>
 string(40) "ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ"
}

Νεοφυής Επιχείρηση της χρονιάς η “DIGISEC

Το Βραβείο “Startup of the year στον διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece 2022 κέρδισε η εταιρεία DIGISEC. Η απονομή των Βραβείων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

O αρμόδιος Υφυπουργός κ. Χρίστος Δήμας, παρουσίασε και ανέλυσε αρχικά τα στατιστικά δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία που είναι πλέον καταγεγραμμένα για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, μετά την δημιουργία και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του τόνισε πως η «στήριξη της καινοτομίας και του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα της Κυβέρνησης».

Τα Βραβεία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη, της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Μαρίας Συρεγγέλα, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Αθανάσιου Κυριαζή, εκπροσώπων των Επίσημων και Θεσμικών Υποστηρικτών του Elevate Greeceεκπροσώπων των Ερευνητικών Κέντρων και του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο περισσότερες από 700 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 6.700 εργαζομένους.

Η πολιτεία διαθέτει πλέον μέσω του Elevate Greece μια σαφή και χαρτογραφημένη εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας και έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να σχεδιάζει πολιτικές προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Δήμας ανέφερε ότι «στόχος μας είναι η μεταφορά της γνώσης από τα ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμια και τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην πραγματική οικονομία. Το Elevate Greece αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς για την υποστήριξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.»

Το Elevate Greece αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο μέσα από το οποίο η πολιτεία παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως φορολογικές εκπτώσεις για επενδυτικούς αγγέλους (angel investors), σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο για μετοχές προαίρεσης (stock options), ακόμα και δράσεις ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας τους απέναντι στην κρίση του Covid-19.

Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων πλαισιώνεται από ένα σημαντικό δίκτυο Επίσημων Υποστηρικτών που δραστηριοποιείται στο χώρο της καινοτομίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, πολυεθνικές εταιρείες, Ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και θεσμικοί υποστηρικτές.

Οι 10 νικήτριες επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα αξίας μεγαλύτερης των 200 χιλιάδων ευρώ καθώς και με υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας από το σύνολο των Επίσημων Υποστηρικτών του Elevate Greece.

«Νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς» | DIGISEC

 Tο Bird Monitoring System που παράγει είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα αποτροπής πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες που συνδυάζει υλισμικό υψηλής τεχνολογίας και λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης και προστατεύει την άγρια πανίδα γύρω από τα αιολικά πάρκα. Ο Γιώργος Διακομανώλης, συνιδρυτής και C.O.O της DIGISEC, παρέλαβε το βραβείο της «Νεοφυούς Επιχείρησης της χρονιάς» από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και το «Βραβείο Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου» από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που αναδείχτηκαν νικήτριες στις 10 κατηγορίες των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece 2022” είναι οι εξής:

 1. «Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου» | DIGISEC
 2. «Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας» | SafeSize
 3. «Τουρισμού και Υπηρεσιών Φιλοξενίας» | Ferryhopper
 4. «Βιοεπιστημών & Υγείας – Φαρμάκων» | Twobull MeDiTherapy
 5. «Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» | 3DHUB
 6. Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς | Aquatic Biologicals
 7. Ταχύτερα ανερχόμενη επιχείρηση | Cloudeo Hellas
 8. Γυναικείας Επιχειρηματικότητας | iDNA Genomics
 9. Κοινωνικής Συνεισφοράς | Docandu
 10. Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα | COVARIANCE

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση των Βραβείων ανέλαβε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, κα Νίνα Κασιμάτη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν επίσης τιμητικές Βραβεύσεις στις ομάδες που διακρίθηκαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην μαθητική startup Microgreens – Magicgreens, από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς και στην φοιτητική startup Drug n’ Drop, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΚΠΑ.

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:

«Αυτά τα 3,5 χρόνια η Ελλάδα είναι σε ρυθμό ανόδου δαπανών για την έρευνα και την καινοτομία, η πρώτη σε ταχύτητα χώρα στην Ευρώπη, ενώ πρώτη είναι και στο ποσοστό των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε επενδύσεις καινοτομίας τα τελευταία χρόνια. Έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας μία ζώσα κοινότητα καινοτομίας, στην οποία εργάζονται πάνω από 7.000 επιστήμονες και ερευνητές. Έχουμε ήδη τις πρώτες εταιρείες που εξαγοράζουν μεγαλύτερες εταιρείες, έχουμε εταιρείες που λαμβάνουν χρηματοδότηση από διεθνείς επενδυτές. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται.  Και όλοι εσείς σ’ αυτήν την αίθουσα είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της μεταμόρφωσης και οι νικητές των βραβείων είναι τα παραδείγματα προς μίμηση αυτής της μεταμόρφωσης».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Το Elevate Greece αποτελεί σήμερα ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο συνδέει τα κομμάτια του οικοσυστήματος και αποσκοπεί στο να παρέχει διαρκώς περισσότερα κίνητρα στους νέους επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες ώστε αυτοί να δημιουργούν και να γίνονται ολοένα ανταγωνιστικότεροι σε υπερεθνικό επίπεδο από την Ελλάδα. Τα βραβεία του Elevate Greece έχουν ήδη καθιερωθεί και αποτελούν έναν σταθερό θεσμό που επιβραβεύει τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα γενικότερα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους νικητές, αλλά και στους Επίσημους Υποστηρικτές που στηρίζουν έμπρακτα το οικοσύστημα καινοτομίας και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του».

Ο Γιώργος Διακομανώλης, συνιδρυτής και C.O.O της DIGISEC, που κέρδισε το βραβείο «Νεοφυής Επιχείρηση της χρονιάς» δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε πολύ περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επιτροπή μας επέλεξε σαν την Νεοφυή Επιχείρηση της χρονιάς. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Digisec και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υφυπουργό κ. Χρίστο Δήμα και το υπουργείο Ανάπτυξης για την έμπρακτη στήριξη του στην νεοφυή επιχειρηματικότητα.»

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Πηγή : εδώ