Skip to content
    array(3) {
  ["design"]=>
  string(7) "design2"
  ["link"]=>
  string(4) "1190"
  ["back_text"]=>
  string(42) "ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ"
}

Γενικές Πληροφορίες

Στόχος του Δικτύου είναι μέσω της Έρευνας η αναγνώριση της προδιάθεσης για την εκδήλωση μιας συγκεκριμένης ασθένειας και η σχέση της με τη γενετική κληρονομιά, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής κάθε ασθενούς. Από την άλλη πλευρά, σε περιπτώσεις όπου η ασθένεια έχει ήδη συμβεί, η εξατομικευμένη ιατρική και φαρμακευτική θεραπεία, με βάση τα ευρήματα της έρευνας, μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας μειώνοντας σημαντικά το κόστος της περίθαλψης.

Η εφαρμογή της εμβληματικής δραστηριότητας της Helenic Network for Precision Medicine απαιτεί τη δημιουργία εξειδικευμένων μονάδων γονιδιακής και μοριακής ανάλυσης (ακολουθία DNA επόμενης γενεάς) καθώς και την ύπαρξη διαπιστευμένων βιοτραπεζών (Τράπεζες κλινικής συλλογής ασθενών). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα δεδομένα θα συλλεχθούν και θα υποβληθούν σε επεξεργασία σε υπολογιστική πλατφόρμα που θα διαμορφωθεί μέσα στο Δίκτυο δημιουργώντας έτσι μια δυναμική βάση δεδομένων πολύτιμη για μελλοντική εκμετάλλευση της έρευνας.

Μέσω της Δράσης  «Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας» στην Ογκολογία  χρηματοδοτείται, στο πλαίσιο της Συμφωνίας συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου και της SIEMENS Α.Ε., από την SIEMENS Α.Ε. με προϋπολογισμό  5.381.508,28€, το Δίκτυο  στην Ογκολογία το οποίο  αποτελείται από τέσσερις ιατρικές μονάδες ακριβείας (PMUs): δύο στην Αττική, μία στη Θεσσαλονίκη και μία στην Κρήτη. Δέκα σημαντικοί ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί οργανισμοί στη χώρα που συμμετέχουν στις ερευνητικές και κλινικές εφαρμογές της μοριακής βιολογίας, της ιατρικής και της επιστήμης των υπολογιστών συμμετέχουν επί του παρόντος στα PMU.

Συνεργαζόμενοι Φορείς:

  1. Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
  2. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)
  3. Το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» (Ε.Κ.Ε.Β.Ε. Α. Φλέμινγκ)
  4. Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.),
  5. Την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης
  6. Το «Αθηνά- Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης»,
  7. Το Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ (Ε.Ι.Π.),
  8. Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝ.Ε.Β.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α)
  9. Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ)
  10. H Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών