array(3) {
  ["design"]=>
  string(7) "design1"
  ["link"]=>
  string(2) "20"
  ["back_text"]=>
  string(40) "ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ"
}

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αρ. πρωτ. 63312 – 08-08-2024 (ΑΔΑ: ΡΝΥΜ46ΝΛΣΞ-94Ψ) απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης με θέμα «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή του Εθνικού Κέντρου Ικανοτήτων Ημιαγωγών».

Η πρόσκληση αφορά στην υποβολή προτάσεων έργων για την επιλογή και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Ικανοτήτων στον τομέα των Ημιαγωγών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μικροκυκλώματα για την Ευρώπη».

Στόχος της Ευρωπαϊκής Δράσης είναι η δημιουργία και λειτουργία σε κάθε Κράτος Μέλος ενός τουλάχιστον Εθνικού Κέντρου Ικανοτήτων στον τομέα των ημιαγωγών για την συμμετοχή του σε ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Ικανοτήτων σε αυτόν τον στρατηγικό τεχνολογικό τομέα με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και την μεταφορά τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως ΜΜΕ. Η ανάπτυξη και λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Ικανοτήτων χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Το ευρωπαϊκό μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» μέσω της κοινής επιχείρησης «Μικροκυκλώματα».

Δυνητικοί δικαιούχοι της παρούσας Πρόσκλησης είναι:

  • Οργανισμοί έρευνας και διάδοσης γνώσεων
  • Επιχειρήσεις
  • Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις,

Οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον τρεις συμπράττοντες φορείς, ήτοι δύο οργανισμούς έρευνας και διάδοσης γνώσεων και μια επιχείρηση ή λοιπό φορέα που αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση.

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση eki-chips.submission@gsrt.gr ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 15:00.

 Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από:

Τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, Διεύθυνση Υποστήριξης Δράσεων Έρευνας & Καινοτομίας/ Τμήμα Α΄ Εξειδίκευσης και Αξιολόγησης Προγραμμάτων, Μεσογείων 14-18, 11510 Αθήνα και συγκεκριμένα από τα παρακάτω στελέχη της ΓΓΕΚ:

– κ. Ποταμιάνος Κων/νος    213 1300137

– κα Κοκκινάκου Ρεβέκκα   213 1300134

Για ερωτήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν την επισυναπτόμενη στην αναλυτική Πρόσκληση «Φόρμα Υποβολής Ερωτήσεων» και να την αποστέλλουν προς την ηλεκτρονική διεύθυνση cc.chips@gsrt.gr.

 Η πρόσκληση αναρτήθηκε: