array(3) {
  ["design"]=>
  string(7) "design1"
  ["link"]=>
  string(2) "20"
  ["back_text"]=>
  string(40) "ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ"
}

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση της Δράσης του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα «Διμερής Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας».  Η «Διμερής Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας» εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027, στην Προτεραιότητα 1 «Ενίσχυση της έρευνας και της Καινοτομίας» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» 2021 – 2027 και ειδικότερα στον Ειδικό Στόχο 1-1.1-03: «Διακρατικές Συνεργασίες στην Έρευνα και Καινοτομία», και αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του συστήματος έρευνας και καινοτομίας μέσω ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ ερευνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων άλλων χωρών και υλοποίησης κοινών ερευνητικών έργων σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν τα κοινά ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητες των δύο μερών.

Αρμόδιος Φορέας από την πλευρά της Κίνας είναι το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας (Ministry of Science and Technology of the Peoples Republic of ChinaMOST). Η παρούσα πρόσκληση συναρτάται απολύτως με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στην Κίνα (Intergovernmental International Science and Technology Innovation Cooperation), η οποία ανακοινώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2023 και η προθεσμία της έληξε στις 20 Δεκεμβρίου 2023. Ο διμερής χαρακτήρας της πρόσκλησης επιτάσσει την υποβολή του ίδιου συνεργατικού έργου και στις δύο χώρες, συνεπώς προτάσεις που δεν πληρούν αυτό τον όρο δεν θα γίνονται δεκτές.

Ο Προϋπολογισμός της Δράσης είναι 4.000.000 €

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τρίτη 03.09.2024 και ώρα 13.00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τρίτη 22.10.2024 και ώρα 15.00.

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν συμπράξεις:

Ιδιωτικών Φορέων (επιχειρήσεων όλων των μεγεθών),

Δημοσίων Φορέων (Ερευνητικοί & Τεχνολογικοί φορείς, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και Εργαστήρια αυτών) και

Λοιπών Φορέων κατά τα παραπάνω οριζόμενα, και από τα δύο κράτη.

Οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον δύο συνεργαζόμενους φορείς (με τον Συντονιστή συμπεριλαμβανόμενο) από την ελληνική πλευρά, δηλαδή έναν (1) ερευνητικό οργανισμό και μία (1) Μικρομεσαία Επιχείρηση.

Ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός υποβαλλομένων προτάσεων έργων είναι 200.000 €.

Η ένταση της ενίσχυσης κυμαίνεται από 25% έως 80% Η ένταση ενίσχυσης του έργου έρευνας και ανάπτυξης ενός δικαιούχου καθορίζεται από: α) τον χαρακτηρισμό της κατηγορίας έρευνας και ανάπτυξης κάθε ενότητας εργασίας του έργου (βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη) και β) το μέγεθος της επιχείρησης (πολύ μικρή/Μικρή, Μεσαία, Μεγάλη).

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (OΠΣΚΕ) κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο OΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης.

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα στη ΓΓΕΚ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση China@gsrt.gr ή να έχουν τηλεφωνική ενημέρωση από το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ Π. «Ανταγωνιστικότητα» στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση.