array(3) {
  ["design"]=>
  string(7) "design2"
  ["link"]=>
  string(2) "97"
  ["back_text"]=>
  string(40) "ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ"
}

Στις 31 Μαρτίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής παρευρέθη και απήυθυνε χαιρετισμό, κατά την έναρξη της Δημόσιας Εκδήλωσης Παρουσίασης των Δράσεων του Δικτύου Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων (ΕΔΙΑΝ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητα και συλλόγων ασθενών.

Ο κ. Κυριαζής, αρχικά ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον συντονιστή της Εκδήλωσης και Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας,  Καθηγητή κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη καθώς και τον συν-συντονιστή, Καθηγητή κ. Λεωνίδα Στεφανή. Ακολούθως, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας αποτελεί ένα δίκτυο ερευνητικών φορέων και κλινικών που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), το οποίο στοχεύει στον συντονισμό και την αξιοποίηση ολόκληρου του επιστημονικού δυναμικού της χώρας που δραστηριοποιείται στον αναδυόμενο τομέα της Ιατρικής Ακριβείας και ειδικότερα σε τρεις τομείς: στην Ογκολογία,  στις Γενετικές Καρδιαγγειακές Παθήσεις και Πρόληψη του Νεανικού Αιφνίδιου Θανάτου και στις Νευροεκφυλιστικές Παθήσεις. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε το 2019 και αφορά παθήσεις που πλήττουν ιδιαιτέρως την κοινωνία, όπως λ.χ. Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, Αλτσχάιμερ και μορφές άνοιας, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα για την έρευνα.

Τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί το ΕΔΙΑΝ στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, τα οποία τείνουν να λάβουν ανησυχητικές και μεγάλες διαστάσεις, ενισχυόμενες περαιτέρω και υπό τις συνθήκες της πανδημίας του covid 19.

Τέλος, ανέφερε ότι η δράση της ιατρικής ακριβείας αποτελεί απόδειξη ότι η ΓΓΕΚ έχει χαράξει και θα το πράξει και στο μέλλον, μια στρατηγική για τον τομέα της έρευνας προσανατολισμένη στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων για την ενίσχυση της οικονομίας  και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.