array(3) {
  ["design"]=>
  string(7) "design2"
  ["link"]=>
  string(2) "97"
  ["back_text"]=>
  string(40) "ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ"
}

H Ευρωπαϊκή Σύμπραξη για την Βιοποικιλότητα στα πλαίσια του Ορίζοντα Ευρώπη  European Biodiversity Partnership under Horizon Europe ανακοινώνει πως σύντομα θα δημοσιεύσει νέα πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων για την συν-χρηματοδότηση ερευνητικών έργων με θέμα: “Improved transnational monitoring of biodiversity and ecosystem change for science and society”.

Οι κύριοι θεματικοί ερευνητικοί άξονες της προκήρυξης, όπως έχουν αποφασισθεί από κοινού από τα συμμετέχοντα κράτη, χωρίς να αποκλείονται και άλλες θεματικές, είναι οι ακόλουθοι:

  • Innovation and harmonisation of methods and tools for collection and management of biodiversity monitoring data
  • Addressing knowledge gaps on biodiversity status, dynamics, and trends to reverse biodiversity loss
  • Making use of available biodiversity monitoring data

All environments (i.e. terrestrial, inland freshwater including wetlands, and marine) will be eligible. 

Η προκήρυξη ανακοινώθηκε επίσημα στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνει σε δύο στάδια:

α) Αρχικά υποβάλλονται οι προκαταρκτικές προτάσεις και όσες από αυτές αφενός πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και αφετέρου επιλεγούν στο πρώτο στάδιο,

β) θα κληθούν να υποβάλουν τις ολοκληρωμένες προτάσεις και εν συνεχεία θα αξιολογηθούν.

Η καταληκτική  ημερομηνία για την υποβολή των προκαταρκτικών προτάσεων (preproposal phaseStage 1) θα είναι στις  9 Νοεμβρίου 2022 στις 15:00 CET (local time in Brussels).

Η καταληκτική  ημερομηνία για την υποβολή των ολοκληρωμένων προτάσεων  (full proposal phaseStage 2) θα είναι στις 5 Απριλίου 2023 στις 15:00 CET (local time in Brussels).

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν στα Αγγλικά και ηλεκτρονικά. Για να είναι επιλέξιμη μία πρόταση, θα πρέπει να αποτελείται από ομάδα με φορείς από 3 τουλάχιστον χώρες που συμμετέχουν στην προκήρυξη (με ελάχιστο αριθμό δύο χώρες μέλη της ΕΕ ή συνδεδεμένες χώρες EU Member States or EU Associated Countries).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή αναζήτησης εταίρων  εδώ.

Συνολικός προϋπολογισμός 40 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί καταρχάς για την προκήρυξη και, σε αυτό το στάδιο, οι ακόλουθες 34 χώρες έχουν εκφράσει αρχικά ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην προκήρυξη:

Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ακτή Ελεφαντοστού, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Μαρόκο, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταιβάν, Ολλανδία, Τυνησία και Τουρκία.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης και για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 3PM ως τις 4:30PM CEST.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_PLvkR4IwStmNmKXEjl4rHQ

Για συνεχή ενημέρωση μπορείτε να συμβουλεύεστε την ιστοσελίδα της Σύμπραξης για την Βιοποικιλότητα Biodiversa+ website και να εγγραφείτε στην αντίστοιχη ενημερωτική λίστα εδώ Biodiversa+ mailing list.

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για την καλύτερη προετοιμασία της πρότασης στα κάτωθι αρχεία:

Biodiversa Stakeholder Engagement Handbook

Biodiversa Policy Guide

Biodiversa Citizen Science Toolkit

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ακόμη να απευθύνεστε στον κύριο Αντώνιο Γυπάκη, τηλ.: 213 1300064, E-mail: agypa@gsrt.gr, και στην κυρία Άννα Ρόζενμπεργκ, τηλ.: 2131300095, E-mail: a.rosenberg@gsrt.gr